Deltacommissaris in de media

Regelmatig verschijnt deltacommissaris Peter Glas in de media. Ook wordt er regelmatig door anderen geschreven over het Deltaprogramma. Hieronder treft u een selectie van de interviews aan kranten, weekbladen, radio, televisie en websites.

2020

  • 'Iedereen moet aan de slag met water in Nederland'- onder die titel verscheen op 23 juli op de website Overheid van nu een interview met Peter Glas.
  • Begin juli markeerden de partners van de dijkversterking Lauwersmeerdijk-Vierhuizergat de start van de planuitwerkingsfase van het project in aanwezigheid van Deltacommissaris Peter Glas. Het Nieuwsblad Noordoost-Friesland schreef er een artikel over. RTV Noord besteedde er aandacht aan in het programma Karel op Noord; het item is te beluisteren op 19'35".
  • In de publicatie 3 Jaar De bouwagenda. Van doen naar doorzetten verscheen het artikel Bouwen met ruimte voor het water (p. 15 t/m 17), waarin Peter Glas in een interview vertelt hoe De Bouwagenda een plek kan krijgen binnen het Deltaprogramma.

  • In het voorjaarsnummer van Deltalife verscheen een interview met Peter Glas, onder de titel: Deltacommissaris Peter Glas kijkt (ver) vooruit. Hoe de veiligste delta ter wereld dat ook blijft.

  • Rosendal Produkties maakte een webpublicatie over de stijging van de zeespiegel en klimaatverandering, maar daarin onder andere ruimte voor een vlog van deltacommissaris Peter Glas en de film over het Deltaprogramma uit 2018.

  • ‘Ook de veiligste delta ter wereld blijft kwetsbaar’ - onder die kop verscheen een interview met deltacommissaris Peter Glas in Het Waterschap, het relatie­magazine van de Unie van Waterschappen.

  • De Financial Times interviewde de deltacommissaris en andere experts over de stijgende zeespiegel, het Nederlandse beleid en wat Nederland kan betekenen voor de rest van de wereld.

  • In de campaneweek hohohoogwater van 24 t/m 31 januari 2020 publiceerde het hoogwaterbeschermingsprogramma een onderzoek over het waterbewustzijn van de Nederlanders. Peter Glas reageerde in onder andere de Metro en het Noord Hollands Dagblad
  • Rutger Bregman publiceerde op woensdag 29 januari een pamflet ‘het water komt’, NOS en het Algemeen Dagblad vroegen Peter Glas om een reactie. Matthijs van Nieuwkerk citeerde de uitspraken van de Deltacommissaris in de uitzending diezelfde avond waar Rutger Bregman te gast was.

2019