Social Media Toolkit | Podcast

Gebruik deze social media toolkit om via Twitter, LinkedIn, Facebook of andere sociale media aandacht te besteden aan Over Water & Kimaat, de podcast over de toekomst van onze delta.

  • Voor elke aflevering publiceren we hieronder enkele voorbeeldteksten, zowel voor LinkedIn en Facebook als voor Twitter. Deze mogen gekopieerd en geplakt worden. Een eigen tekst schrijven mag uiteraard ook.
  • Per aflevering zijn er diverse foto's te bekijken via de Dropboxlink, waarbij rekening is gehouden met de ideale beeldverhoudingen voor Twitter en Facebook, vandaar dat er 2 sets zijn voor elke aflevering. Gebruik van het beeldmateriaal is afgestemd met alle betrokkenen.
  • Daarnaast is er voor veel van de afleveringen een korte video (rond de 30 seconden) met korte quotes uit de afleveringen en foto's van de sprekers. Deze is zowel te gebruiken voor Twitter, Facebook als andere sociale media.
  • Voor het beluisteren van de podcast is steeds dezelfde webpagina het vertrekpunt: www.deltacommissaris.nl/podcast. Van daaruit vinden luisteraars hun weg naar hun favoriete podcast-app, zoals Apple Podcasts, Spotify of Google Podcasts. Ook is elke aflevering direct op deze pagina te beluisteren.
  • Via bovengenoemde link is ook meer informatie te vinden over de inhoud van elke aflevering.

Bonusaflevering | Werken aan water en klimaat tijdens de Coronacrisis

Bekijk en download de foto's van deze bonusaflevering via deze dropboxlink.

LinkedIn / Facebook tekst optie 1

Luister nu naar een extra aflevering van Over Water & Klimaat, de podcast van het Deltaprogramma. Deze aflevering gaat over het werk aan het Deltaprogramma tijdens de Coronacrisis. www.deltacommissaris.nl/podcast.

LinkedIn / Facebook tekst optie 2

Stijgt de zeespiegel minder snel tijdens de Coronacrisis of is er weinig verschil? Is er straks nog wel voldoende geld? Het antwoord op deze en andere vragen hoor je in deze extra aflevering van Over Water & Klimaat, de podcast van het Deltaprogramma.  www.deltacommissaris.nl/podcast.

Twitter tekst optie 1

Extra editie van de podcast Over Water & Klimaat! Hoe gaat het werk aan onze delta verder tijdens de Coronacrisis? Met medwerking van @RobvanDorland @Lijnonline @delta_comm @MeulenYolande @_basjacobs @vechtstromen @wsrivierenland

Twitter tekst optie 2

Luister nu naar een extra aflevering van Over Water & Klimaat, de #podcast van het Deltaprogramma. Deze aflevering gaat over het werk aan het #Deltaprogramma tijdens de #Coronacrisis. Kan het werk aan onze delta gewoon doorgaan? Luister via  www.deltacommissaris.nl/podcast.

Twitter tekst optie 3

Stijgt de zeespiegel minder snel tijdens de #Coronacrisis of is er weinig verschil? Is er straks nog wel voldoende geld? Het antwoord op deze en andere vragen hoor je in de extra aflevering van Over Water & Klimaat, de #podcast van het #Deltaprogramma  www.deltacommissaris.nl/podcast.

Bekijk en download de foto's van deze bonusaflevering via deze dropboxlink.

Aflevering 6 | Deltacommissaris Peter Glas

Bekijk en download de foto's en video van aflevering 6 via deze dropboxlink.  

LinkedIn / Facebook tekst optie 1

De zeespiegel stijgt en we krijgen vaker extreem weer. Kan Nederland dat wel aan? Zit de overheid te slapen of wordt het probleem juist overdreven? In de 6de aflevering van de podcast Over Water & Klimaat praten we met de man die het Nederlandse waterprobleem - of de uitdaging - in zijn geheel overziet: deltacommissaris Peter Glas. www.deltacommissaris.nl/podcast.

LinkedIn / Facebook tekst optie 2

Peter Glas is de man aan het hoofd van het Deltaprogramma. Hierin staan de plannen van de overheid om Nederland te beschermen tegen overstromingen, en voor te bereiden op klimaatverandering. In de 6de aflevering van Over Water & Klimaat vertelt deltacommissaris Peter Glas over de drie grote thema'ss van het Deltaprogramma. Luister hier: www.deltacommissaris.nl/podcast.

Twitter tekst optie 1

De zeespiegel stijgt en we krijgen vaker extreem weer. Zit de overheid te slapen of wordt het probleem juist overdreven? In de 6de aflevering van de #podcast Over Water & Klimaat vertelt deltacommissaris Peter Glas over de 3 deltaplannen: http://www.deltacommissaris.nl/podcast 

Twitter tekst optie 2

Peter Glas staat als deltacommissaris aan het hoofd van het #Deltaprogramma. Hierin staan de plannen van de overheid voor water en klimaataanpassingen. In de 6de aflevering van Over Water & Klimaat vertelt Peter Glas alles over dit Deltaprogramma: http://www.deltacommissaris.nl/podcast

Bekijk en download de foto's en video van aflevering 6 via deze dropboxlink.
 

Aflevering 5 | Werken aan water en klimaat: de twee generaties

Bekijk en download de foto's en video van aflevering 5 via deze dropboxlink.

LinkedIn / Facebook tekst optie 1

Luister nu naar de vijfde aflevering van Over Water & Klimaat, de podcast van het Deltaprogramma. Deze aflevering gaat over de meerwaare van twee generaties in de Nederlandse waterwereld. Te gast zijn Leontine van der Wielen, voormalige Watertrainee. En Lilian van den Aarsen, voormalig directeur van het Deltaprogramma Rivieren. www.deltacommissaris.nl/podcast.

LinkedIn / Facebook tekst optie 2

Hoe dragen jongeren bij aan het omgaan met klimaatverandering? En kan de jongere generatie ook nog wat leren van de vorige? De 5e aflevering van de podcast Over Water & Klimaat gaat over de verschillende generaties in de Nederlandse waterwereld.  www.deltacommissaris.nl/podcast.

Twitter tekst optie 1

Luister nu naar de 5e aflevering van Over Water & Klimaat, de #podcast van het #Deltaprogramma. Deze gaat over de 2 generaties in de waterwereld. Met Leontine van der Wielen, voormalige Watertrainee. En Lilian van den Aarsen van het ministerie van IeW. www.deltacommissaris.nl/podcast.

Twitter tekst optie 2

Hoe dragen jongeren bij aan het omgaan met klimaatverandering? En kan de jongere generatie ook nog wat leren van de vorige? De 5e aflevering van de #podcast Over Water & Klimaat gaat over de verschillende generaties in de Nederlandse waterwereld.  www.deltacommissaris.nl/podcast.

Bekijk en download de foto's en video van aflevering 5 via deze dropboxlink.

Aflevering 4 |Een ander klimaat in steden en dorpen

Bekijk en download de foto's en video van aflevering 4 via deze dropboxlink.

LinkedIn / Facebook tekst optie 1

Luister nu naar de vierde aflevering van Over Water & Klimaat, de podcast van het Deltaprogramma. Deze aflevering gaat over klimaatverandering in steden en dorpen. Te gast zijn Lisette Klok, onderzoeker klimaatbestendige stad. En Ed Anker, wethouder klimaatadaptatie in Zwolle. www.deltacommissaris.nl/podcast.

LinkedIn / Facebook tekst optie 2

Door klimaatverandering gaat het harder regenen, wordt het vaker heet en langer droog. Als we niets doen zorgt dat voor wateroverlast, overstromingen en schade aan bomen en planten. Maar wat is er nodig om die problemen aan te pakken? Wat doet de overheid? En wat kan je zelf doen? De 4e aflevering van de podcast Over Water & Klimaat gaat over klimaatverandering in steden en dorpen.  www.deltacommissaris.nl/podcast.

Twitter tekst optie 1

Luister nu naar de vierde aflevering van Over Water & Klimaat, de #podcast van het Deltaprogramma, over klimaatverandering in steden en dorpen. Te gast zijn @klok_e en @edanker en @maartenbruns. www.deltacommissaris.nl/podcast. #droogte #piekbuien

Twitter tekst optie 2

Door klimaatverandering gaat het harder regenen, wordt het vaker heet en langer droog. Wat is er nodig om die problemen aan te pakken? Wat doet de overheid? En wat kan je zelf doen? Luister nu naar de 4e aflevering van de #podcast Over Water & Klimaat www.deltacommissaris.nl/podcast

Bekijk en download de foto's en video van aflevering 4 via deze dropboxlink.

Aflevering 3 | Als het misgaat: de crisis van een overstroming

Bekijk en download de foto's en video van aflevering 3 via deze dropboxlink.

LinkedIn / Facebook tekst optie 1

Luister nu naar de derde aflevering van Over Water & Klimaat, de podcast van het Deltaprogramma. Deze aflevering gaat over de crisis van een overstroming. Te gast zijn Hisso Homan van het KNMI, Jaap Verweij van het Watermanagementcentrum Nederland, Marcel Matthijse van Veiligheidsregio Zeeland en Jeroen Meijering, operationeel leider van het regionaal crisisteam. www.deltacommissaris.nl/podcast.

LinkedIn / Facebook tekst optie 2

Nederland is natuurlijk goed beschermd tegen overstromingen, maar toch kán het een keer misgaan. Wat gebeurt er dan? Is de overheid goed voorbereid op zo'n crisis? Daarover gaat de derde aflevering van Over Water & Klimaat, met Hisso Homan van het KNMI, Jaap Verweij van het Watermanagementcentrum Nederland, Marcel Matthijse van Veiligheidsregio Zeeland en Jeroen Meijering, operationeel leider van het regionaal crisisteam. Luister via je podcastapp of ga naar  www.deltacommissaris.nl/podcast.

Twitter tekst optie 1

Luister naar aflevering 3 van ‘Over Water & Klimaat’, de #podcast van het #Deltaprogramma. Deze aflevering gaat over de crisis van een #overstroming met Hisso Homan, Jeroen Meijering, Jaap Verweij en Marcel Matthijse  www.deltacommissaris.nl/podcast  #water

Twitter tekst optie 2

Nederland is  goed beschermd tegen overstromingen, maar toch kán het een keer misgaan. Is de overheid goed voorbereid op zo'n crisis? Daarover gaat aflevering 3 van Over Water & Klimaat, de #podcast van het #Deltaprogramma. Nu in je podcastapp en op www.deltacommissaris.nl/podcast.

Bekijk en download de foto's en video van aflevering 3 via deze dropboxlink.

Aflevering 2 | Waarom het droger wordt; en de bodem zouter

Bekijk en download de foto's en video van aflevering 2 via deze dropboxlink.

LinkedIn / Facebook tekst optie 1

Luister naar de tweede aflevering van Over Water & Klimaat, de podcast van het Deltaprogramma. Imme Benedict, promovenda aan de WUR, legt uit hoe je kunt meten wat de oorzaak van een droge periode is. Bert Boerman, gedeputeerde in de provincie Overijssel, vertelt hoe de overheid met toenemende droogte omgaat. www.deltacommissaris.nl/podcast.

LinkedIn / Facebook tekst optie 2

Klimaatverandering zorgt ervoor dat het vaker langere tijd achter elkaar droog zal zijn in Nederland. Maar hoe komt dat? En wat doet de overheid? Luister naar Over Water & Klimaat, de podcast van het Deltaprogramma. De 2e aflevering staat nu in je podcast-app, of ga naar www.deltacommissaris.nl/podcast.

Twitter tekst optie 1

Luister nu naar “Over Water & Klimaat”, de #podcast van het #Deltaprogramma. De 2e aflevering gaat over droogte en verzilting. Met @BenedictImme (WUR) en @BoermanBert (provincie Overijssel). www.deltacommissaris.nl/podcast #klimaat

Twitter tekst optie 2

In de toekomst wordt het vaker droog in Nederland. Maar hoe komt dat? En wat doet de overheid? Luister naar “Over Water & Klimaat”, de #podcast van het Deltaprogramma. In je app of op www.deltacommissaris.nl/podcast. #klimaatverandering 

Bekijk en download de foto's en video van aflevering 2 via deze dropboxlink.

Aflevering 1 | Zeespiegelstijging: is Nederland goed voorbereid?

Bekijk en download de foto's en video van aflevering 1 via deze dropboxlink.

LinkedIn / Facebook tekst optie 1

Luister nu naar de eerste aflevering van Over Water & Klimaat, de podcast van het Deltaprogramma. De eerste aflevering gaat over alle ins en outs van zeespiegelstijging. Te gast zijn Rob van Dorland van het KNMI en Titus Livius van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. www.deltacommissaris.nl/podcast.

LinkedIn / Facebook tekst optie 2

Altijd al willen weten hoe je zeespiegelstijging eigenlijk meet? En of Nederland wel goed is voorbereid op de stijgende zeespiegel? Luister dan naar Over Water & Klimaat, de podcast van het Deltaprogramma. De eerste aflevering staat nu in je podcast-app, of ga naar www.deltacommissaris.nl/podcast.

Twitter tekst optie 1

Luister nu naar “Over Water & Klimaat”, de #podcast van het #Deltaprogramma. De eerste aflevering gaat over alle ins en outs van zeespiegelstijging. Met Rob van Dorland (KNMI) en Titus Livius (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat). www.deltacommissaris.nl/podcast #klimaat

Twitter tekst optie 2

Altijd al willen weten hoe je zeespiegelstijging meet? Of Nederland goed is voorbereid op de stijgende zeespiegel? Luister naar “Over Water & Klimaat”, de #podcast van het Deltaprogramma. In je app of op www.deltacommissaris.nl/podcast. #klimaatverandering 

Bekijk en download de foto's en video van aflevering 1 via deze dropboxlink.