Wie krijgt dit jaar het Zonnetje?

Ieder jaar reikt de deltacommissaris op het Nationaal Deltacongres het Zonnetje uit, de prijs voor een aansprekend project dat een lichtend voorbeeld kan zijn voor anderen als het gaat om effectieve, innovatieve en kansrijke uitvoering van het nationaal Deltaprogramma. 
 

Dit jaar zijn de volgende projecten genomineerd: 

Landgoed Lankheet - “Met ons project creëren we het landschap van de toekomst, met water als leidend instrument. We kunnen een leefbaar landschap houden als we alle creativiteit met water verbinden.” 
Cromvlietpark Den Haag – “We hebben samen met bewoners een wijkpark met landelijke allure aangelegd. Hier ligt een showcase van innovatief waterbeheer, wat een mooi voorbeeld is voor de andere grote steden.”
Hedwige-Prosperpolder – “Het hoogwater van afgelopen zomer gaf de kwetsbaarheid van het systeem aan, en daarom is wat we hier doen belangrijk voor iedereen in Nederland.”

Drie prachtige en inspirerende voorbeelden van hoe we in Nederland werken aan Zoetwater, Ruimtelijke adaptatie en Waterveiligheid.

De genomineerden vertellen in drie korte video’s waarom hun project dit jaar het Zonnetje moet winnen. Kijk en stem hier.