Deltaviewer wint eerste prijs beste serious gaming event

De Deltaviewer is op 27 november uitgeroepen tot "Beste Serious Game van de Overheid 2012" bij de Serious Gaming Event van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

De Deltaviewer is een innovatieve game, speciaal ontwikkeld voor het Deltaprogramma, die in een interactieve presentatie ingaat op vragen wat nu de precieze waterproblemen en –vraagstukken van Nederland zijn.

De Deltaviewer werd de beste serious game van dit jaar omdat het op een aansprekende manier visualiseert hoe Nederland in het verleden, heden én toekomst met het water worstelt en omgaat. De opzet is zeer benaderbaar en interessant, voor iedereen: van leek tot bestuurder. De informatie wordt op verschillende niveaus aangeboden: na de introductie kan er worden ingezoomd op algemene onderwerpen of gebiedsspecifieke informatie. De Deltaviewer is een synergie tussen kennis en kunde, en heeft een informatieve en educatieve waarde.

Alvorens de Deltaviewer op 1 november bij het "grote publiek" werd gelanceerd, heeft het als pilot gedraaid in het Watersnoodmuseum. Verschillende overheidsorganisaties, musea, scholen en informatiecentra hebben reeds aangegeven de Deltaviewer te zullen plaatsen.
Serious gaming en gamificatie zijn ontwikkelingen binnen het rijk die onlosmakelijk verbonden zijn met ontwikkelingen in de gamingsector buiten de overheid. Daarom wordt de uitwisseling tussen kennisinstellingen, bedrijfsleven en overheid op dat vlak gestimuleerd. Het jaarlijks event Serious Gaming draagt hieraan bij.

De gelukkige winnaar krijgt een game-consult van Het Buitenhuis/De Werkmaatschappij/ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze wordt verzorgd door Yuen Yen Tsai, game-specialist bij Het Buitenhuis, bestuurslid van Dutch Games Association en jurylid van Dutch Games Award 2012.