Tweede Kamer toont interesse in Deltaviewer en Deltaprogramma

Deltacommissaris Wim Kuijken heeft tijdens een informerend gesprek over het Deltaprogramma 2013 met de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu de Deltaviewer aan commissievoorzitter Paulus Jansen aangeboden.

De Deltaviewer is een innovatieve game die op een interactieve wijze de achtergronden, opgaven en aanpak van het Deltaprogramma presenteert. Vanaf 10 december a.s. zal de Deltaviewer voor Kamerleden, medewerkers en publiek worden tentoongesteld in het Kamergebouw. 

Vergroot afbeelding overhandiging Deltaviewer
Paulus Jansen (links) voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu krijgt de Deltaviewer uit handen van deltacommissaris Wim Kuijken.

Wim Kuijken sprak op uitnodiging van de Vaste Kamercommissie. Vijf Kamerleden namen deel aan het gesprek en toonden zich zeer betrokken bij de bescherming van ons land tegen hoog water en een goede zoetwatervoorziening.

De aanwezige vertegenwoordigers van VVD, SP, CDA, D66 en SGP stelden diverse actuele zaken met betrekking tot het Deltaprogramma aan de orde, zoals de actualisatie van de waterveiligheidsnormen, de wisselwerking tussen die actualisering en het aanpakken van de afgekeurde dijken, de financiering van de opgaven en de noodzaak van bewustwording bij het grote publiek. 

Het inhoudelijke gesprek, waarbij de deltacommissaris zich bepaalde tot het geven van feitelijke informatie, diende voor de Kamerleden als voorbereiding op hetWetgevingsoverleg a.s. maandag 10 december over onder andere het Deltaprogramma 2013 met Minister Schultz van Haegen.