Eerste resultaten regioproces Limburg gepresenteerd aan de deltacommissaris

Op uitnodiging van de Limburgse bestuurders van de provincie Limburg, de waterschappen en de gemeenten Horst aan de Maas en Roermond heeft de deltacommissaris deelgenomen aan de bestuurlijke conferentie “Deltaprogramma Limburgse Maasvallei”. Deze conferentie vond plaats op 21 februari 2013 in Herten.

Tijdens de conferentie zijn de eerste resultaten van het regioproces Deltaprogramma Limburgse Maasvallei gepresenteerd. Dit regioproces vindt op verzoek van het Deltaprogramma Rivieren plaats en is erop gericht om Limburg ook voor de lange termijn veilig te houden in geval van hoogwater. Hierin is de lange termijnopgave als gevolg van klimaatverandering gekoppeld aan bestaande en voorgenomen ontwikkelingen teneinde te komen tot kansrijke strategieën.

De deltacommissaris heeft een toelichting op het Deltaprogramma als geheel gegeven. Hij heeft de aanwezigen gecomplimenteerd voor de intensieve samenwerking van de afgelopen periode en de resultaten die een goede basis zijn om te komen tot een advies vanuit het Deltaprogramma Rivieren, waar dit werk onderdeel van is.