De Deltaviewer, nu ook Engelstalig!

De Deltaviewer is een interactief programma dat ingaat op algemene vragen als wat nu de precieze waterproblemen en –vraagstukken van Nederland zijn. Hoe behouden we droge voeten en zorgen we ook in de toekomst voor voldoende zoet water? Het Deltaprogramma vertaalt dit naar (opgaven en) oplossingen en de Deltaviewer visualiseert het effect van maatregelen in een regio op de wateropgave van een andere regio. Denk daarbij aan het aanpassen van de afvoerverdeling van de Rijntakken.

De Deltaviewer wil mensen bewust maken van de wateropgaven. Omdat we zeer veel aanvragen krijgen vanuit het buitenland over onze waterproblematiek en –oplossingen, hebben we de Deltaviewer in het Engels vertaald.

Op 22 maart 2013, tijdens Wereldwaterdag, zal de Engelstalige Deltaviewer voor het eerst het daglicht zien in het World Forum in Den Haag: Nederland is gastland voor de internationale viering van Wereldwaterdag.

Samenwerken

'Samenwerken' is het thema van de Verenigde Naties voor het jaar 2013. Goed drinkwater is schaars, veel mensen hebben er niet zomaar toegang toe zoals wij hier in Nederland.

Wereldwijd wonen en werken er ook steeds meer mensen in deltagebieden. Regelmatig krijgen die te maken met overstromingen. Nederland heeft als waterland veel kennis en expertise in huis om die problemen te helpen aanpakken.

De vorm

De Deltaviewer visualiseert op een informatieve en aansprekende manier hoe Nederland in het verleden, heden én toekomst met het water meebeweegt. Na een introductie waarin de samenhang tussen de wateropgaven worden getoond, kan de gebruiker kennismaken met de wateropgave per regio en op nationaal niveau. Daarmee ontstaat inzicht in de verbanden tussen de nationale- en regionale en inhoudelijke samenhang van de opgaven en mogelijke maatregelen.

Update

Jaarlijks zal een update verschijnen. De Deltaviewer volgt de inhoud van het Deltaprogramma dat met Prinsjesdag aan de kamer wordt aangeboden.