Regionale scholengemeenschap N.O.-Veluwe: eerste school voortgezet onderwijs met Deltaviewer

In Epe, niet ver van de Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld die in het kader van Ruimte voor de Rivier wordt aangelegd, staat de Regionale scholengemeenschap N.O.-Veluwe. Deze school heeft als eerste school voor het voortgezet onderwijs in Nederland de beschikking over de Deltaviewer gekregen.

In de nabijheid van de school liggen de zomerbedverlaging Beneden-IJssel, de bypass Kampen, de dijkverleggingen bij Deventer en Zutphen, kribverlagingen en NURGprojecten[1]. De Deltaviewer, met informatie over het Deltaprogramma biedt de leerlingen een mooi aanknopingspunt om zich verder te verdiepen in de problematiek van het waterbeheer in het omringende gebied.

Jan Aalbers, docent die de Deltaviewer heeft aangevraagd: “Mijn school is een scholengemeenschap voor voortgezet onderwijs, 1020 leerlingen, lwoo/vmbo tot en met atheneum, met sportklassen en tweetalig onderwijs. Het Deltaprogramma, ondersteund door de Deltaviewer, is een interessant onderwerp voor de leerlingen. Het lijkt voor de leerlingen én docenten zeker zinvol om dit onderwerp in hun Capita Selecta programma aan te treffen. We zijn er dan ook trots op dat wij als eerste school voor voortgezet onderwijs de Deltaviewer tot onze beschikking hebben.”