Wereldwaterdag: Deltacommissaris spreekt tijdens de World Youth Parliament for Water conference

“Waarom geven we geld uit aan waterveiligheid, terwijl we juist moeten besparen? We zijn toch allang veilig genoeg?” Deze en andere kritische vragen werden tijdens de World Youth Parliament for Water conferentie beantwoord door deltacommissaris Wim Kuijken.

De conferentie had tot doel de meest urgente issues op het gebied van watergovernance inzichtelijk te maken. Daarnaast werden de deelnemers tijdens een ‘solutions forum’ geprikkeld om te komen met concrete oplossingen. De conferentie is een samenwerking tussen het WYPW en de Universiteit van Leiden.

De deltacommissaris heeft met zijn bijdrage de diverse aspecten van de lange termijn wateruitdagingen in Nederland inzichtelijk gemaakt voor de studenten en Young professionals. Zijn visie op de waterproblematiek, niet wachten tot er wat gebeurt  maar ons land verzekeren dat er in de toekomst niets kan gebeuren, zodat ons verlies van levens en infrastructurele en economische catastrofes  bespaard blijven, bracht de deelnemers waardevolle inzichten.

De opbrengst van de conferentie draagt bij aan het internationale debat over de World We Want 2015 (#WorldWeWant2015 ) en de UN Water Post 2015 (#WaterPost2015 policies).