Knappe Waterhoofden 2013: Green Cities

De top van de profielwerkstukken van middelbare eindexamenleerlingen met het onderwerp Water, dat was de inzet van Knappe Waterhoofden.

9 inzendingen streden tegen elkaar in een 2 minuten pitch. De inzendingen werden beoordeeld door een jury met onder andere Bart Parmet vanuit het Deltaprogramma.

Enthousiast en deskundig werden de onderwerpen gepresenteerd, variërend van waterzuivering tot duurzame oplossingen voor klimaatproblemen. De winnaressen komen uit de laatste categorie, met hun idee voor Green cities voorzien zij huizen van groene daken. Op weg naar een klimaatbestendige stad met groene daken met tuinen die het regenwater opvangen. Voordeel: minder wateroverlast, minder hittestress én een mooie tuin met groente, fruit of bloemen, met maar heel beperkte meerkosten.

Kimberly en Lotte mogen Nederland dit jaar vertegenwoordigen tijdens de World Water Week in Zweden om de Stockholm Junior Waterprize! Knappe Waterhoofden is een initiatief van onder andere het Netherlands Water Partnership, Wetsus, Rijkswaterstaat en het ministerie van I&M.