Jeugdwaterschapsbestuur ontmoet deltacommissaris

De deltacommissaris ondersteunen in zijn communicatie over het Deltaprogramma, actief deelnemen aan het Deltacongres, het bepleiten van waterbeheer als vast onderdeel van het vak aardrijkskunde en meedenken over de invulling van de Deltaviewer. Het zijn niet de minste opbrengsten die het Jeugdwaterschapsbestuur vandaag mee naar huis nam na een gesprek met deltacommissaris Wim Kuijken.

Na een algemene inleiding over het Deltaprogramma kreeg het Jeugdwaterschapsbestuur de gelegenheid met de deltacommissaris van gedachten te wisselen over tal van onderwerpen. De jongeren  waren onder meer geïnteresseerd in hoe je een project als Ruimte voor de Rivier exporteert naar het buitenland.

Deltacommissaris Wim Kuijken vertelde hen dat het vooral de aanpak is die Nederland exporteert; “Het gaat erom dat wij andere landen laten zien hoe we het doen. Dat iedereen hier in Nederland betrokken is bij beslissingen. Wij hebben echt een andere aanpak en daar wil het buitenland van leren”. Ook het politieke en bestuurlijk proces rondom het Deltaprogramma, de rampenbestrijding en het dagelijks werk van de deltacommissaris kwamen aan de orde.

De deltacommissaris gaf aan belang te hechten aan de inzet van jongeren in het Deltaprogramma: “Ik heb vandaag een aantal goede afspraken gemaakt met het Jeugdwaterschapsbestuur. Het is belangrijk dat zij actief betrokken zijn bij mijn werk. Zij zijn de toekomst van het Deltaprogramma”.