Deltacommissaris benadrukt belang adaptief deltamanagement tijdens International Waterweek

Op 5 november opende deltacommissaris Wim Kuijken de eerste dag van de International Waterweek in de Rai in Amsterdam met een keynote over adaptief delta management. Wim Kuijken presenteerde aan ongeveer 40 buitenlandse delegaties (met omstreeks 1000 deelnemers) over de Nederlandse aanpak en de geleerde lessen uit het Deltaprogramma.

Gezien de enorme uitdagingen die er op mondiaal niveau liggen om ons tegen klimaatverandering en zeespiegelstijging te weren, legde de deltacommissaris de nadruk op internationale samenwerking voor het uitwisselen van kennis en het vormen van partnerschappen tussen overheden, kennisinstellingen en bedrijven. Nederland heeft een leidende en coördinerende rol op het gebied van internationale samenwerking en klimaatadaptatie.

Het Nederlandse deltaprogramma werkt momenteel aan de voorbereiding van een uitvoeringsprogramma. Belangrijk element is om innovaties te stimuleren die kostenbesparend kunnen zijn en de doelen voor waterveiligheid ondersteunen. De International Water Week en het Deltacongres op 7 november zet Nederland op kaart zowel in de nationale als internationale arena.