Deltaviewer nu ook online beschikbaar

De Deltaviewer is sinds 7 november 2013 ook online beschikbaar. De Deltaviewer is een interactieve presentatie die ingaat op algemene vragen als wat nu de precieze waterproblemen en –vraagstukken van Nederland zijn en hoe daar in het verleden , heden én in de toekomst mee wordt omgegaan. De Deltaviewer wil mensen daarvan bewust maken.

Sinds de lancering in november 2012 heeft de Deltaviewer een hoge vlucht genomen: niet alleen uitgeroepen tot Best Serious Game van de overheid 2012, maar ondertussen ook te vinden in meer dan 30 musea, bezoekerscentra en educatieve instellingen.

De ervaringen met de Deltaviewer zijn overwegend positief te noemen en de Deltaviewer wordt dan ook beschouwd als een "waardevolle toevoeging aan de collectie" (Siemco Louwerse, directeur Watersnoodmuseum), ook educatieve instellingen als de NHTV in Breda die de Deltaviewer als ondersteuning bij het lesmateriaal gebruiken, hebben er goede ervaringen mee. Ben Offringa, docent aan de NHTV: "Het gebruik van de Deltaviewer geeft een andere sfeer en dynamiek in de les dan het aflopen van een powerpointpresentatie (en daarvan hebben ze vele gezien). Het is m.i. dus voor studenten absoluut verfrissend om ook eens een andere context te zien."

Het afgelopen jaar is er veel vraag geweest naar een online-versie:  een netwerkversie of een op internet beschikbare versie maakt het mogelijk om anders te gaan werken, om bijvoorbeeld studenten zelf met opdrachten aan het werk te zetten. Of thuis eindelijk de "Waterverdeler" uit te spelen (de serious game waar je zelf aan de knoppen zit en aan en lijve kunt ondervinden hoe het is om Nederland droog te houden en tegelijkertijd wel voldoende zoetwater beschikbaar te hebben). De ervaring is dat via een online-applicatie een hoger rendement geeft: door actief en bewust te zoeken blijft de stof beter hangen. De Deltaviewer is een 3D-applicatie die op unieke wijze een enorme hoeveelheid informatie op een grafisch aantrekkelijke wijze aanbiedt.