Beste zeepkistpresentatie beloond door Deltacommissaris tijdens Waterbouwdag in Rotterdam

Op 26 november werd tijdens Waterbouwdag 2013 door juryvoorzitter Bas Jonkman en directeur staf Deltacommissaris Bart Parmet een prijs toegekend aan de beste zeepkistpresentatie. Het thema van de Waterbouwdag was dit jaar Waterbouw en Welvaart. 

Tijdens de Waterbouwdag 2013 was er veel aandacht voor de presentatie van innovatieve en economisch nuttige projecten.

Onder andere via de zeepkistpresentaties, met als doel het presenteren van  innovatieve regionale en landelijke projecten waarvan de baten hoger zijn dan de kosten. Uit 11 inzendingen zijn er 6 gekozen door de jury die zich tijdens de Waterbouwdag op de zeepkist presenteerden.

Door de jury zijn de volgende criteria gehanteerd:

  • passendheid binnen de scope van de prijsvraag;
  • niveau (technische) uitwerking en onderbouwing;
  • innovativiteit;
  • niveau beschouwing (maatschappelijke)/economische kosten/baten-analyse.

De aanwezigen op de Waterbouwdag hebben via een online stemming uiteindelijk bepaald wie het beste idee had. Dat was de heer Hans van Stralen van Royal HaskoningDHV met zijn idee van innovatieve opvouwbare sluisdeuren met als doel compactere en daardoor goedkopere sluizen.

Namens de Deltacommissaris kreeg de winnaar een prijs bestaande uit een halve adviesdag ondersteuning van drie experts om het project verder te brengen. Daarnaast werd de winnaar beloond met een cheque van € 3.000,= namens de organiserende partijen van de Waterbouwdag 2013, uitgereikt door juryvoorzitter Bas Jonkman.