Deltacommissaris ontmoet Chairman Rockefeller Foundation

Wim Kuijken heeft vandaag David Rockefeller jr. geïnformeerd over het Deltaprogramma. De heer Rockefeller is voorzitter van de Rockefeller Foundation in de Verenigde Staten.

Deze foundation richt zich op de wereldwijde bevordering van het menselijk welzijn, onder meer door het verbeteren van de weerbaarheid (resilience) tegen onder ander natuurgeweld en klimaatverandering. De foundation stimuleert innovatieve en creatieve oplossingen. De heer Rockefeller was een paar dagen in Nederland. Rotterdam is recent door de Foundation verkozen tot een van de 33 'resilient cities' van de wereld. Zij krijgen ondersteuning.

In het gesprek lichtte Wim Kuijken de aanleiding en aanpak van het deltaprogramma toe. In afwijking van de meeste landen is het deltaprogramma niet een gevolg van een ramp, maar probeert het die te voorkomen. Dit verklaart de multi-governance werkwijze en institutionele aspecten. De heer Rockefeller was vooral geïnteresseerd in de adaptieve benadering, waarmee het deltaprogramma toekomstige onzekerheden in klimaat en sociaal economische ontwikkelingen hanteerbaar maakt, en de regie met meerdere overheden en partijen.