Deltacommissaris doet Collegetour op Segbroek College

"Om het risico op een overstroming voor duizenden mensen lager te maken, moet jouw huis weggehaald worden. Hoe krijg je mensen dan zover?" Dit was één van de vele vragen die deltacommissaris Wim Kuijken kreeg voorgelegd tijdens zijn Collegetour op het Segbroek College in Den Haag. Leerlingen uit de klassen 5 en 6 VWO nodigden samen met hun aardrijkskundeleraar de deltacommissaris uit en mochten hem het hemd van zijn lijf vragen. De vragen die aan de orde kwamen, waren verdeeld over de thema’s: veiligheid, economie en draagvlak.

Bij het onderwerp economie kwamen onder andere vragen aan de orde over de internationale positie van Nederland op het gebied van water. Ook het optreden van economische problemen als gevolg van verzilting werd besproken. Bij het onderwerp veiligheid waren er vragen over de nieuwe normen, maar wilden de leerlingen ook weten wat mensen in de Randstad moeten doen als er een ramp gebeurt.  

Het Segbroek College besteedt in de aardrijkskundelessen veel aandacht aan het Deltaprogramma. Ook worden er extra activiteiten ondernomen. Zo moeten leerlingen naaste het verplichte curriculum deelnemen aan een aardrijkskundeveldwerk op de Zandmotor. De deltacommissaris reageerde enthousiast op de Collegetour: "Ik ben onder de indruk van de vragen die mij zijn gesteld. De leerlingen hebben zich echt verdiept in het Deltaprogramma en weten waar ze het over hebben. Zeer inspirerend. Zij zijn de toekomst. Ik hoop natuurlijk een aantal van deze leerlingen enthousiast is over de watersector, want daar is veel werk te doen – nu, en in de toekomst".