Kennisfestival Deltaprogramma: van denken naar doen

Het KennisFestival DeltaProgramma staat dit jaar in het teken van de overgang ‘van denken naar doen’. De afgelopen jaren zijn de voorkeurstrategieën en beleidskaders voor het DeltaProgramma ontwikkeld. Met de aanbieding van het DeltaProgramma 2015 aan de Tweede Kamer, met Prinsjesdag dit jaar, start de fase van nadere uitwerking en uitvoering. Op het KennisFestival maken de deelnemers de balans op welke kennis en innovaties er voor deze nieuwe fase nodig en beschikbaar zijn.

In deze nieuwe fase neemt het belang van uitvoerende organisaties en bedrijven sterk toe. Daarom laat het KennisFestival zien welke projecten worden uitgevoerd, welke kennis en innovatie-opgaven er zijn en wat u van elkaar kunt verwachten. Er is aandacht voor de ontwikkelde innovaties die een meerwaarde hebben voor de maatschappij en werk opleveren voor het bedrijfsleven.

Het KennisFestival DeltaProgramma heeft een gevarieerd programma met workshops en masterclasses over Keringen, Zoetwater, Stad, Building with Nature, Kansen bij beheer en onderhoud, en Digitale Delta. Er is voor elk wat wils, in de breedte of de diepte en natuurlijk de dialoog tussen alle partijen die bij het DeltaProgramma betrokken zijn.

De organisatie verwacht dat het aantal aanmeldingen het aantal plaatsen gaat overschrijden. Daarom is het verzoek zo snel mogelijk in te schrijven. De organisatie streeft naar een goede verdeling tussen kennisinstellingen, bedrijven, overheden, maatschappelijke organisaties en investeerders.