Tweede deltacommissaris bij herdenking Watersnoodramp

Nieuwe deltacommissaris Peter Glas was op vrijdag 1 februari aanwezig bij de jaarlijkse herdenking van de watersnoodramp die in 1953 zo veel slachtoffers maakte in Zeeland, Brabant en delen van Zuid-Holland.

"Ik zet graag de traditie voort die Wim Kuijken in 2010 hier begon", sprak de deltacommissaris de aanwezigen in Ouwerkerk toe. "Het is een eer om vandaag bij u te zijn. Vandaag en in de jaren van herdenking die gaan komen. Ik wil u ook mijn persoonlijke betrokkenheid tonen."

Vier herdenkingskransen in Ouwerkerk tijdens herdenking watersnoodramp

Peter Glas legde, tijdens de officiële herdenking, samen met Theo van de Gazelle, HID Zee en Delta bij Rijkswaterstaat, een krans ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Ook Karla Peijs, bestuursvoorzitter van het Watersnoodmuseum, legde samen met twee vrijwilligers een krans. De jonge generatie was eveneens vertegenwoordigd: 38 leerlingen uit de groepen 7 en 8 van OBS Duiveland uit Nieuwerkerk legden een witte gerbera bij de kransen.

"Het is ongelooflijk belangrijk dat we intens stilstaan bij de ingrijpende gebeurtenissen van die februari-nacht in 1953", sprak de deltacommissaris de ruim honderd aanwezigen tijdens het middagsymposium in het Watersnoodmuseum toe. "Dat we tenminste één keer per jaar samen uw verhalen herdenken. Want die verhalen leren ons lessen voor de toekomst. Die leren ons vooruit te kijken. En te anticiperen. Dat doen we met het Nationaal Deltaprogramma. Waarin we, samen met heel veel kundige mensen en organisaties in het land, kijken naar maatregelen die ons land kunnen beschermen."

Deltacommissaris aan het woord tijdens middagsymposium in het Watersnoodmuseum