Deltacommissaris bezoekt Grebbedijk

Deltacommissaris Wim Kuijken heeft vrijdag 23 september een werkbezoek gebracht aan de Gelderse Vallei.

Het bezoek concentreerde zich op de verkenning Grebbedijk. In dit document staan de plannen voor het realiseren van een 5 kilometer lange Deltadijk in de buurt van Rhenen beschreven. Hier kreeg de deltacommissaris uitleg over de plannen rond deze dijk. Hierbij aanwezig waren gedeputeerde Co Verdaas (provincie Gelderland), Ralph de Vries (gedeputeerde provincie Utrecht) en Annemarie Moons, dijkgraaf van het waterschap Vallei en Eem. Na twee presentaties en een discussie bekeek de delegatie onder meer Hoornwerk Grebbelinie, het haven- en industrieterrein van Wageningen, Rustenburcht (verstedelijking in Wageningen, achter de Grebbedijk) en het Laboratorium voor Landmeetkunde in Wageningen.

Deltacommissaris Wim Kuijken, over de ambities met de Grebbedijk: β€˜Het plan om op deze strategische plek een Deltadijk aan te leggen, kan op langere termijn interessant zijn voor het Deltaprogramma Rivieren. Dit stuk dijk beschermt een groot gebied – tot aan de Randmeren – met veel inwoners en grote economische waarde.’

Vergroot afbeelding Deltacommissaris Wim Kuijken (3e van links) bekeek de Grebbedijk met onder meer dijkgraaf Annemarie Moons (rechts) en de gedeputeerden Co Verdaas (1e van links) en Ralph de Vries (niet op de foto)
Deltacommissaris Wim Kuijken (3e van links) bekeek de Grebbedijk met onder meer dijkgraaf Annemarie Moons (rechts) en de gedeputeerden Co Verdaas (1e van links) en Ralph de Vries (niet op de foto)