Deltacommissaris en secretaris-generaal IenM bezoeken Deltaprogramma IJsselmeergebied

Vandaag hebben de secretaris-generaal van Infrastructuur en Milieu, Siebe Riedstra, en deltacommissaris Wim Kuijken een werkbezoek gebracht aan het Deltaprogramma IJsselmeergebied.

's Ochtends vertelden leden van het team van programmadirecteur Hetty Klavers over de belangrijkste resultaten tot nu toe en en hoe belangrijk de aanpak van het Deltaprogramma daarvoor is. De samenwerking van alle overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven zorgt dat ideeën en mogelijke oplossingen uit het gebied zelf komen. Dat levert een basis voor Deltabeslissingen met draagvlak. 

Vergroot afbeelding Aan boord van de 'Noord-Holland': Hetty Klavers, Siebe Riedstra en Wim Kuijken.
Aan boord van de 'Noord-Holland': Hetty Klavers, Siebe Riedstra en Wim Kuijken.

Dat werd bevestigd in het middagprogramma. Daarin schetsten betrokken maatschappelijke organisaties, waterschappen, provincies, gemeenten en het bedrijfsleven hoe zij hun rol zien en in de praktijk brengen in het Deltaprogramma IJsselmeergebied. Met gezamenlijk feitenonderzoek als basis wordt in samenhang naar oplossingen gezocht met zoveel mogelijk meerwaarde, op weg naar een richtinggevende Deltabeslissing voor het IJsselmeergebied.