Overhandiging Regioadvies Zuidwestelijke Delta

Donderdag 19 juni overhandigde gedeputeerde Han Weber, voorzitter van de stuurgroep Zuidwestelijke Delta, het regioadvies Zuidwestelijke Delta aan Bart Parmet, directeur staf Deltacommissaris. Dit is één van de zes regionale adviezen over de voorkeursstrategie van de gebieden binnen het nationale Deltaprogramma.

De overhandiging vond plaatst tijdens de conferentie Zuidwestelijke Delta, waar alle betrokkenen van rijk, gemeente, provincie, waterschappen en maatschappelijke organisaties met elkaar in gesprek gingen over de kansen en uitdagingen in het gebied. De samenwerking tussen deze partijen is zeer succesvol, wat ook blijkt uit het overhandigde regioadvies en de innovatiekracht in de regio.

De Zuidwestelijke Delta is een gebied waar naast de opgaven vanuit het deltaprogramma voor waterveiligheid en zoet water, ook ecologische en economische opgaven spelen.

In het advies verbindt de regio de verschillende opgaven die in het gebied spelen en zet de koers uit voor de toekomst. Met name de voorkeursstrategie voor waterveiligheid en zoet water voor de Zuidwestelijke Delta vormen belangrijke input voor het voorstel van de Deltacommissaris voor het nationale Deltaprogramma 2015 dat het kabinet op Prinsjesdag presenteert.