Sessie 'Adaptatie door Innovatie: ervaringen uit de regionale praktijk'

VPDelta+ 

Tijdens deze workshop gaan wij dieper in op ‘Adaptatie door Innovatie’ het onderwerp van de bijlage van het Deltaprogramma 2023. Deze door het VPdelta+ team geschreven notitie gaat over klimaatadaptatie en innoveren in de regionale praktijk. Hierin lees je een aantal concrete lessen en voorbeelden om succesvol te innoveren, en vooral ook om sneller innovatieve oplossingen te implementeren.

Al negen jaar stimuleert het VPdelta+ programma samen met regionale partners de ontwikkeling, het testen en implementeren van innovaties op het gebied van water, hitte en droogte. Door samen te experimenteren, te reflecteren en van elkaar te leren ontwikkelen ondernemers, overheden en onderzoekers het gezamenlijke vertrouwen dat nodig is voor grootschalige toepassing.

In de workshop vertellen wij meer over innovatie in de praktijk en gaan wij in gesprek over verschillende drie casussen met elk hun eigen invalshoek. Ook horen we graag van jullie welke successen er al behaald zijn of tegen welke drempels je aan loopt bij het toepassen van innovaties op het gebied van klimaatadaptatie.

Gespreksleiders: Robert van Roijen en Nicole Broers (VPDelta+)