Deltaprogramma presenteert eigen podcast ‘Over water en klimaat’

In januari 2020 komt het Deltaprogramma met een primeur. Dan vindt publicatie plaats van de nieuwe podcastserie Over Water & Klimaat – de toekomst van onze delta. In vijf afleveringen vertellen experts, wetenschappers en beleidsmakers wat de overheid (via het Deltaprogramma) doet om ervoor te zorgen dat Nederland niet overstroomt, dat er voldoende zoetwater beschikbaar is en dat Nederland waterrobuust en klimaatbestendig wordt ingericht. In de laatste aflevering vertelt deltacommissaris Peter Glas over het Deltaprogramma en beantwoordt hij vragen van luisteraars.

Zes afleveringen

De podcastserie heeft zes concrete afleveringen:

  • Aflevering 1: Zeespiegelstijging
  • Aflevering 2: Droogte en verzilting
  • Aflevering 3: De crisis van een overstroming
  • Aflevering 4: Deltaprogramma in de stad
  • Aflevering 5: Young Professionals en water
  • Aflevering 6: In gesprek met deltacommissaris Peter Glas

De afleveringen worden van 22 januari tot en met 19 februari wekelijks op woensdag gepubliceerd. Op woensdag 22 januari is de kick off. Dan publiceren we aflevering 1 en 2. Aflevering 1 gaat over alle ins en outs van zeespiegelstijging. Te gast zijn Rob van Dorland van het KNMI en Titus Livius van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. In aflevering 2 spreken Imme Benedict (Wageningen University & Research) en Bert Boerman, gedeputeerde in de provincie Overijssel, elkaar over droogte en verzilting.

Hoe te vinden?

Alle afleveringen van de podcast Over water en Klimaat zijn te beluisteren via www.deltacommissaris.nl/podcast of direct te downloaden via Google Podcasts, Apple Podcasts en Spotify.