Interview jongeren met Wim Kuijken

Op het eerste Nationaal Deltacongres, gehouden op 4 november in Scheveningen, interviewden enkele jongeren deltacommissaris Wim Kuijken. 

Interview jongeren met Wim Kuijken

(Een fotocollage van verschillende jongeren met in het midden de beeldtitel: Jongeren en het Deltaprogramma. Young Reporters interviewen... Deltacommissaris Wim Kuijken.)

Ik ben Wim Kuijken.
MEISJESSTEM: En wat is uw functie?
Ik ben Deltacommissaris en dat is de door de regering aangewezen persoon die moet zorgen dat het Deltaprogramma dat we maken dat dat er komt en dat het uitgevoerd wordt.
MEISJESSTEM: En hoe bent u op het idee van de Deltadenktank gekomen?
Daar ben ik over geadviseerd.
Ik heb een aantal mensen gevraagd: Hoe moet je de jeugd betrekken?
Moet ik dan een clubje instellen of moet ik een commissie maken of 'whatever'?
Nee, zeiden deze mensen, maak nou eens de hele jeugd van Nederland lid van een tank, de Deltadenktank, en ga eens per onderdeel klassen, groepen, verbanden zoeken die je daarin kunnen helpen en dat vond ik een goed idee.
MEISJESSTEM: En wat vindt u ervan dat wij hier vandaag al zijn gekomen?
Dat is natuurlijk geweldig, want hier begint jullie taak dus de Deltadenktank begint nu vandaag op het congres en jullie maken producten en daar kunnen we direct allemaal van genieten en dan hoop ik een beetje te horen waar jullie je vooral op richten.
MEISJESSTEM: En hoe vindt u dat de ochtend is gegaan?
Het was spannend, want ik heb het georganiseerd en dan komt de prins, dan komt de staatssecretaris en allemaal belangrijke mensen en dan is het toch heel ontspannen en gaat het eigenlijk wel heel goed.
Ik vond het wel een lekker strak programma.
MEISJESSTEM: Vindt u dat er veel mensen gekomen zijn ook?
Ja, mijn medewerkers zeiden: Er komen er waarschijnlijk 500.
Toen zei ik: O, welnee joh, iedereen heeft wel wat anders te doen, 180.
En op een gegeven moment groeide dat maar en groeide dat maar en het weekend ging ik naar huis en toen hadden ze 1.221 deelnemers. Dat vind ik geweldig.
MEISJESSTEM: Wat gaat u verder deze middag nog allemaal doen?
Ik ga direct nog even rond over de Deltaparade even kijken hoe het met alle deelprogramma's gaat want daar ben ik met de prins vanochtend geweest en dan ga ik even kijken hoe het er is en daarna ga ik in de zaal luisteren naar de discussies die daar plaatsvinden.
MEISJESSTEM: Bedankt voor dit interview en nog veel plezier.
Dank je wel en jullie heel veel succes met jullie werk. Dank je wel.

(De fotocollage met in het midden de beeldtekst: De Deltadenktank voor Jongeren!)