Staatsecretaris Atsma en deltacommissaris Kuijken bezoeken het project Nieuwe Boulevard Scheveningen

De kustverdediging van Scheveningen wordt versterkt door een nieuwe dijk te bouwen in een nieuwe moderne boulevard. Staatssecretaris Atsma en deltacommissaris Kuijken brachten een bezoek

VOICE-OVER: Hoe staat het met de Deltawerkzaamheden op het strand van Scheveningen? 
Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, Joop Atsma liet zich daarover ter plaatse informeren. 
Op uitnodiging van Deltacommissaris Wim Kuijken bekeek Atsma de ophoging en verbreding van het strand waardoor de badplaats ook in de toekomst veilig is voor hoogwater. 
STAATSSECRETARIS ATSMA: Ik ben blij dat samen met de Deltacommissaris de komende jaren volop handen en voeten wordt gegeven aan die belangrijke ambitie. 
VOICE-OVER: Atsma heeft het dossier 'Water' in zijn portefeuille en draagt de politieke verantwoordelijkheid voor het nieuwe Deltaprogramma. 
Atsma werkt nauw samen met de Deltacommissaris. 
DELTACOMMISSARIS KUIJKEN: Meneer Atsma is mijn baas namens 't kabinet. 
Dus hij is degene waar ik dit werk voor doe. 
En ik bereid de beslissingen voor met gemeenten, provincies, waterschappen en ministeries om de delta veilig te houden en de zoetwatervoorziening op orde te krijgen en hij is degene aan wie ik mijn voorstellen doe. 
ATSMA: Zonder een Deltacommissaris, zonder die ambitie die over de schaduw van deze en de volgende kabinetsperiode heen kijkt kan dit soort projecten niet gerealiseerd worden. Daar ben ik van overtuigd. 
VOICE-OVER: De staatssecretaris wil liever niet dat er gemorreld wordt aan de financiering van het Deltaprogramma maar beseft dat het kabinet de komende jaren fors moet bezuinigen. 
Toch heeft Atsma goede hoop dat er voldoende geld beschikbaar blijft. 
ATSMA: Er ligt een geweldige financiële uitdaging. 
Dat is ook tegelijkertijd een van de pijnpunten. 
Je moet het ook niet rooskleuriger voorstellen dan het is maar vooropstaat dat er veel moet worden geïnvesteerd, veiligheid staat centraal. 
Maar als niet alles kan wat we willen, dan moet je prioriteiten stellen en daar is de Deltacommissaris een van de belangrijke pionnen in. 
VOICE-OVER: Het werkbezoek van Atsma vond plaats de dag vóór het eerste Nationale Deltacongres. 
KUIJKEN: Morgen staat het Deltaprogramma centraal. 
Het eerste Deltaprogramma is verschenen op Prinsjesdag. 
Het wordt in december behandeld in de Tweede Kamer. 
Morgen is een ontmoetingsmoment waar meer dan 1.000 mensen die betrokken zijn bij de delta met elkaar beleven wat we aan het doen zijn daarover vragen kunnen stellen en geïnformeerd weer naar huis kunnen.

AFSLUITENDE MUZIEK

(Het Nederlandse wapenschild op een blauwe achtergrond. Beeldtekst: Dit was een productie van de Rijksoverheid.)