De organisatie streeft ook dit jaar naar een zo duurzaam, klimaatneutraal en circulair mogelijk Nationaal Deltacongres. U kunt daar als deelnemer aan bijdragen door met het openbaar vervoer naar Breda te reizen. Tijdens het congres is 75 procent van de gerechten vegetarisch en/of veganistisch. 

Gelijke kansen en inclusiviteit

Het Chassé Theater stelt gelijke kansen, duurzaamheid en inclusiviteit centraal. De Code Diversiteit & Inclusie en de Fair Practice Code vormen een richtlijn in het beleid en de werkwijze van de theaterorganisatie. Deze gedragscode voor ondernemen en werken in cultuur, kunst en de creatieve industrie gaat uit van vijf waarden: solidariteit, diversiteit, vertrouwen, duurzaamheid en transparantie. De Fair Practice Code is een erkend moreel kompas voor mensen die in of met de sector werken. Dit houdt in: iedereen gelijke kansen geven, goed omgaan met elkaar en een open cultuur.   

Het Chassé Theater is rolstoeltoegankelijk (m.u.v. de Cultuurfondsfoyer) en er zijn uitstekende voorzieningen voor slechthorenden. De toiletten zijn genderneutraal. 

Duurzaamheid

De theaterorganisatie is verantwoordelijk voor de instandhouding van het gebouw. In de afgelopen jaren zijn diverse inpandige maatregelen getroffen. Zo is de grootste zaal voorzien van nieuwe algemene verlichting, waarmee een energiebesparing van 75% is gerealiseerd. Verder zijn hybride lucht/water warmtepompen geïnstalleerd. 

Overal in het gebouw vindt u afvalpunten waar u afval gesorteerd kunt achterlaten voor recycling.   

Catering

De cateringpartner voor het Deltacongres is Taste More. Dit bedrijf richt zich op duurzaamheid & impact. Dit betekent o.a. dat het herbruikbare, composteerbare of gerecyclede disposables gebruikt. Keukenmaterialen worden gescheiden en waar mogelijk circulair hergebruikt.  

Vers en flexibel

Taste More werkt met lokale leveranciers en beperkt transportkilometers door leveringen slim te bundelen op strategisch gekozen tijdstippen. Dit reduceert de CO₂-uitstoot van het bedrijf aanzienlijk. Het transport gebeurt ook steeds vaker met elektrische en hybride voertuigen.  

Taste More gelooft dat duurzaamheid begint bij bewust produceren. Daarom wordt een deel van het aanbod vers bereid op locatie. Dit maakt het mogelijk om flexibel in te spelen op de dynamiek van het evenement. Een slimme prullenbak met geïntegreerde camera en weegschaal registreert exact wat bezoekers weggooien. Hierdoor kan het bedrijf voedselverspilling tot een minimum beperken.